نیامده را مپرس که چیست ، که آنچه رخ داده براى مشغول ساختن تو کافى است . [نهج البلاغه]
Iran decoration
 
مناسب ترین رنگ اتاق خواب کودک چیست؟

نگ های به کار رفته در سقف و دیوارهای خانه می توانند نشان دهنده میزان موفقیت طراح داخلی آن باشند. در اینجا با بعضی نکات روانشناختی مربوط به این رنگ ها آشنا می شوید 

1. رنگ های گرم


به گزارش برترین ها رنگ های گرم مثل نارنجی یا زرد، دمای اتاق را بالا می برند. بنابراین بهتر است در ساختار اتاق هایی استفاده شود که رو به شمال ساخته شده اند. از آن جایی که این رنگ ها القا کننده جنبش و فعالیت هستند، پس بهتر است در اتاق هایی که برای استراحت و آرامش در نظر گرفته شده اند، به کار نروند. ضمناً نارنجی احساس گرما و شوق را به ذهن می آورد، و زرد چشم را خسته می کند. بنابراین استفاده از آنها در اتاق خواب توصیه نمی شود. 

2. رنگ های روشن


 رنگ های روشن مانند سبز و آبی روشن  شاد و پرانرژی هستند و به اتاق حالتی دوستانه و صمیمی می دهند، بنابراین بهتر است در اتاق هایی مانند غذاخوری و آشپزخانه، که معمولاً برای دور هم بودن و گفت و گو استفاده می شوند، به کار بروند. رنگ سبز همچنین می تواند  نشانه خوشبختی و سلامتی باشد و استرس را کاهش بدهد. بنابراین سبز روشن می تواند رنگی مناسب برای اتاق خواب شما باشد.

3. رنگ های تیره


 رنگ هایی مثل آبی پررنگ، بنفش و سبز تیره می توانند القاکننده حس دلتنگی یا افسردگی باشد. اما همین رنگ ها اگر در مکان مناسب و در کنار اشیای مناسب به کار روند، اتاق شما را امن و راحت نشان می دهند. اگر شب ها به سختی به خواب می روید، رنگ دیوارهای اتاق خواب را بنفش انتخاب کنید. این رنگ همچنین افزایش دهنده میل جنسی (به خصوص در خانم ها) است.

4. رنگ های سرد


 رنگ های سرد مانند آبی یخی، آرامش بخش هستند و به خصوص برای اتاق خواب مناسبند. اگر در اتاق خوابتان رنگ های سرد به کار رفته باشد، شب ها با آرامش به خواب می روید وصبح ها سرحال از خواب بیدار می شوید.

5. آبی تیره


 آبی موردعلاقه بسیاری از افراد است و احساس آرامش و صلح را به ذهن می آورد. اما آبی در خیلی از افراد حساس غم و گوشه گیری به وجود آورد و به گرایش افراد به برقراری ارتباط لطمه می زند، به همین دلیل بهتر است در اتاق نشیمن یا غذاخوری استفاده نشود. در عین حال این رنگ اشتها را کم می کند و برای استفاده در آشپزخانه مناسب نیست. اما تحقیقات نشان می دهند که آبی مناسب ترین رنگ برای دفاتر کار است چون افراد در اتاق های آبی بیشترین بازده کاری را دارند. 

6. قرمز


 رنگ قرمز هیجانات قوی، عشق و حرارت را بر می انگیزد ، ولی در عین حال می تواند احساس خشم و عصبانیت را تحریک کند، بنابراین رنگ قرمز برای اتاق کودک مناسب نیست. توصیه می شود رنگ اصلی اتاق را قرمز انتخاب نکنید، اما اگر این رنگ را دوست دارید از اشیای قرمز استفاده کنید. 

7. خاکستری


 این رنگ اشتها را کم می کند، بنابراین آن را در اتاق غذاخوری یا آشپزخانه به کار نبرید (مگر در صورتی که واقعاً می خواهید کمتر بخورید.) خاکستری همچنین رنگی سرد و نشانگر ترس و فقدان احساس است بنابراین در کل استفاده از آن در اتاق شما توصیه نمی شود.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط Iran decoration 94/6/7:: 4:21 عصر     |     () نظر
 
رنگ اتاق را بر اساس روانشناسی انتخاب کنید

رنگ اتاق کودک را براساس روانشناسی رنگ ها انتخاب کنید.

 هنگام انتخاب رنگ اتاق کودک همه ما بر اساس سلیقه خود که چه رنگی را بیشتر دوست داریم رنگ دیوار را انتخاب می‌کنیم که البته به خاطر علاقه ما به آن رنگ بیشتر مواقع هم از تصمیم خود راضی هستیم.

اما باید بدانیم که رنگها تاثیرات متفاوتی روی بدن و ذهن انسان می‌گذارد برای همین انتخاب رنگ اتاق خواب کودک اهمیت زیادی پیدا می‌کند. هیچ پدر مادری نمی خواهد کودکش دچار اختلالات رفتاری شود پس باید به همه نکات ریز برای انتخاب رنگ اتاقش دقت کنند.در این مطلب تاثیر رنگ‌های مختلف را روی شخصیت کودک به طور خلاصه می گویم و امیدوارم اگر قرار باشد رنگ اتاق کودکتان را انتخاب کنید فقط به سلیقه خودتان فکر نکنید.

رنگ‌های گرم

رنگ اتاق کودک

رنگ‌های گرم معمولا کودک را پر انرژی و ذهنش را فعال می‌کند. این رنگ‌ها فضارا بزرگ و احساس امنیت به کودک می‌دهد. این رنگ‌ها آرام بخش نیستند و بنابراین برای خواب خوب نیستند، به خصوص که تاثیر آنها روی انرژی کودک زیاد است و احتمالا باعث بدخوابی و بیخوابی آنها می‌شود.

نارنجی

رنگ نارنجی برای اتاق کودک

دکور و رنگ نارنجی اتاق کودک

نارنجی گرم و دلنشین ارتباطات اجتماعی کودک را تقویت می‌کند. اما استفاده زیاد از این رنگ در اتاق خواب ممکن کودکتان را به یک کودک پیش‌فعال تبدیل کند. شاید این رنگ برای کلاس درس و مهد کودک گزینه بهتری باشد.

زرد

ترکیب زرد و طوسی برای اتاق کودک

زرد برای اتاق کودک

زرد هم از آن دسته رنگ‌های گرم است که نور اتاق را زیاد و احساس شادی را بیشتر می‌کند. بستگی به میزان پررنگی و یا کم‌رنگی رنگ زرد پر‌رنگ یا لیمویی تمرکز را بالا می‌برد درحالیکه زرد کم‌رنگ عملکرد حافظه را بهتر می‌کند

قرمز

ترکیب قرمز و ابی برای اتاق کودک

قرمز از آن رنگهایی است که به هیچ وجه برای اتاق کودک پیشنهاد نمی‌شود. به این دلیل که این رنگ ارتباط زیادی با خشونت و تحریکات عصبی و مانع تمرکز می‌شود و حتی باعث سردرد می‌گردد. اما اگر این رنگ به درستی با رنگ‌های دیگر ترکیب شود تاثیرات مثبتی مثل افزایش انرژی و حتی افزایش تمایلات ورزشی می‌شود.

صورتی

اتاق کودک صورتی

دکور صورتی کامل مثل این عکس ممکن است در نگاه اول زیبا به نظر برسد اما به شدت خسته کننده می‌شود. بهترین راه ترکیب رنگ صورتی با رنگ های دیگر است.

رنگ اتاق صورتی و سفید برای دختر بچه ها

صورتی همیشه در همه جای زمین یک رنگ دخترانه به حساب می‌آمد. دلیلش هم این است که صورتی یک رنگ آرام‌بخش است و احساسات انسان را برمی‌انگیزد. با همه اینکه یک رنگ کاملا آرامش بخش است میزان زیاد آن باعث افزایش عصبانیت و هیجان کاذب می‌شود. این رنگ را با رنگ‌ سفید برای اتاق دختر کوچولو ترکیب کنید.

رنگ‌های سرد

رنگ های سرد برای اتاق کودک

رنگهای سرد برخلاف رنگ‌های گرم یک فضا آرام و ساکت ایجاد می‌کنند. اگر میزان آن زیاد باشد باعث ایجاد حس افسردگی و دلتنگی می‌شود.

آبی

رنگ آبی آسمانی اتاق کودک

آبی برخلاف قرمز رنگ آرام بودن است. فشار خون را پایین می‌آورد و خشونت را کم می کند. اگر در آب و هوای گرم زندگی می‌کنید رنگ آبی خنکی بیشتری به اتاق می‌دهد. همچنین رنگ آبی برخلاف قرمز و نارنجی اشتها را هم کم می‌کند و مانع پرخوری می‌شود. رنگ آبی را با سفید ترکیب کنید تا اتاق بیش‌از حد افسرده و سرد نباشد.

سبز

اتاق کودک با رنگ سبز

کاغذ دیواری سبز برای اتاق کودک

سبز رنگ آرام و دلپذیر است که کم پیش می‌آید در مورد ان اشتباه کنید. رنگ سبز با طبیعت و سلامتی گره خورده و احساس خوب و آرام بخشی به بدن می دهد. سبز تمرکز را بالا می‌برد و برخی مطالعات نشان داده است که رنگ سبز تمایل به یادگیری و خواندن را بیشتر می‌کند. این رنگ برای اتاق کودک گزینه بسیار مناسبی است اگر بخواهید یک کودک زرنگ و درس خوان و عاشق طبیعت داشته باشید.

بنفش

رنگ بنفش برای اتاق کودک

دکور بنفش اتاق کودک

بنفش به نسبت آنکه به آبی و یا قرمز نزدیک باشد خصوصیات آنها را منتقل می‌کند. این رنگ همچنین یک حس رویا و جادو به انسان ‌می‌دهد و اگر به دنبال فضای جادویی هستید بنفش همان رنگ است. این رنگ با وفاداری و وظیفه‌شناسی ارتباط دارد. بنفش روشن و یاسی حس آرامش دارد و بنفش تیره فضای اتاق را لوکس و تجملی می‌کند.

سفید

اتاق کودک با رنگ سفید

اتاق کودک سیاه سفید

رنگ سفید خالی یک فضای روحانی و در عین حال دلباز به اتاق می‌دهد. این رنگ همچنین در طراحی‌های داخلی مدرن بسیار استفاده می‌شود اما به تنهایی بعد از یک مدت خسته‌کننده می‌شود کمی از رنگ‌های گرم در دکوراسیون وسایل اتاق استفاده کنید. کمی صورتی و آبی وبنفش با سفید زیبایی دلنشینی به اتاق کودک می‌دهد.

طوسی

اتاق طوسی برای کودک

دکور اتاق کودک

هرچند رنگ طوسی بیشتر به عنوان یک رنگ سرد افسرده ومات شناخته شده‌است اما این رنگ ویژگی‌های دیگری نیز دارد مثل حس آرامش و تفکر. رنگ طوسی ذهن را به فکر  کردن تشویق می‌کند. اما حس تنهایی را هم در کودک زیاد می‌کند. در واقع می توان گفت رنگ فیلسوفان است. زرد و رنگهای گرم زیبایی خاصی به رنگ طوسی می‌دهد.

سیاه

وسایل سیاه برای اتاق کودک

اتاق کودک با کاغذ دیواری سیاه

رنگ سیاه اغلب در وسایل اتاق استاده می‌شود تا رنگ دیوارها. معمولا وسایل سیاه با رنگ‌سفید و یا رنگهای روشن دیوار ترکیب خوبی از آب در می‌آید. برای اتاق کودک اصلا گزینه خوبی نیست. اما برای اتاق‌های دیگر اگر پنجره‌های بزرگ باشد و تنها از سایه روشن سیاه در برخی دیوارها استفاده شود فضای مدرنی ایجاد می‌کند.

قهوه‌ای

اتاق کودک با دکور قهوه ای

رنگ خاک و  طبیعیت، برای اتاق کودک رنگ مناسبی است. سعی کنید از ترکیب قهوه‌ای روشن و تیره استفاده کنید تا همه چیز یک دست و یکنواخت نشود. رنگ قهوه‌ای و کرم رنگ تعادل‌اند به خصوص برای کمتر کثیف شدن اتاق کودک گزینه عالی ای است.

این تاثیرات رنگ ها فقط برای کودکان نیست بزرگتر ها هم می توانند به شدت اتحت تاثیررنگ اتاق قرار بگیرند.  بزرگترها می توانند رنگ اتاق خواب خود را هم بر اساس روانشناسی رنگ ها انتخاب کنند اما چون این مسئله برای کودک در حال رشد بیشتر و مهم تر است باید دقت بیشتری در تزئین و رنگ اتاق او داشته باشیم.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط Iran decoration 94/6/7:: 4:7 عصر     |     () نظر
 
اتاق کودک

از لحاظ علم روانشناسی ،رنگ اتاق کودک در روحیه و روان وی تاثیر بسزایی دارد اگر نگران افسردگی کودکتان هستید پس سعی کنید از ملایم ترین و لطیف ترین رنگ های سازگار با روحیات کودکتان استفاده کنید. 

دکتر فرشته یوسف‌وند روانشناس گفت: رنگ اتاق کودکان باید براساس خلق و خوی آنها انتخاب شود. رنگ‌هایی با طیف ملایم چون آبی، سبز و صورتی به دلیل انتقال آرامش به کودکان برایشان مناسب‌تر است. همچنین این رنگ‌ها بر روی پرخاشگری و اختلالات تیک که زمینه آن اضطراب و استرس است، بسیار اثرگذارند. حتی توصیه می‌گردد کودکان برای ریلکسیشن به مدت 5 دقیقه زیر طاق آسمان مانند رنگ فیروز‌ه‌ای قرار بگیرند.با این رنگ‌های اتاق به راحتی می‌توانید رفتارهای کودکانتان را کنترل کنید.
وی در ادامه افزود: برای کودکان تند مزاج و بی‌قراری که سطح تنش بالایی دارند نمی‌توان از رنگ‌های تند استفاده کرد. کودکان سرد مزاج نیز که به صورت ارثی در سنین 1 تا  2.5 سالگی افسردگی در آنها ایجاد می‌شود، بهتر است از رنگ‌های تند نظیر صورتی، قرمز، زرد و نارنجی استفاده شود.
یوسف‌وند با اشاره به اینکه تحریک بالاتر موجب آرامش کودکان بیش فعال می‌گردد، اظهار داشت: برخلاف تصور عام که بر این باورند، این کودکان از برانگیختی ذهنی بالا برخوردارند بهتر است از رنگ‌‌های تند استفاده شود تا با این روش تحریک پایین مغزی آنها جبران شود.
این روانشناس در پایان خاطر نشان کرد: با توجه این موضوع که پیش فعال بودن کودکان ریشه در اضطراب مادر در دوران بارداری دارد و از آنجا که این دوره به خصوص در 3 ماه آخر با کمی استرس همراه است می‌توان با استفاده از رنگ‌ها موسیقی و ورزش این سطح تنش را به طور قابل توجهی پایین آورد و مادران را به آرامش دعوت کرد.

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط Iran decoration 94/6/7:: 2:16 عصر     |     () نظر
 
درهای HDF مقاومتر از چوب

کاربردهای MDF

تخته فیبر نیمه سنگین Medium Density Fiberboard  یکی از جدیدترین انواع اوراق فشرده چوبی است که به دلیل دارا بودن قابلیتهای متنوع و گاه منحصر به فرد با استقبال فوق العاده ای در طی سالهای اخیر روبرو شده است  .
این محصول ضمن دارا بودن خواص شبیه سایراوراق فشرده چوبی دارای برخی خواص برتر نیز می باشد که باعث ارتقاء بازار آن در بین سایر اوراق فشرده چوبی مانند تخته خرده چوب (نئوپان)، تخته لایه، تخته فیبر سخت و ... شده است . در واقع این محصول (MDF) ابتدا بعنوان جایگزین اوراق فشرده چوبی مطرح بوده و سپس در کاربردهای جایگزین چوب نیز بکار رفته است. در حال حاضر دامنه کاربردهای آن روز به روز در حال افزایش است     .
از جمله خصوصیاتی که باعث ایجاد کاربردهای متنوع (MDF) شده عبارتند از :
• خصوصیـات فیزیـکی و مکـانیکی بالا    
• دامنه وسیع دانـسیـته (وزن مخـصوص) ، ضخامت و ابـعاد MDFقابل تولید   
• قابلیت ابزار خوری ، ماشین کاری و سنباده زنی 
• سطوح صاف و متراکم     
• قابلیت شکل پذیری و لبه های صاف       
• عدم وجود معایب چوب    
• پروفیل دانسیته یکنواخت و همگن 
• قابلیت انجام رو سازی های مختلف همچون انواع روکشی های چوبی و غیر چوبی، رنگ آمیزی و غیره     
• پایداری ابعاد و مقاومت به فشرده شدن    
• زیبایی ظاهری، طبیعت ملایم و ظریف و حالات شبیه به چوب • قیمت مناسب 
  تـولیـد انواع مختـلف این محصول در جـهان دامنـه کاربـرد آن را بـسیـار وسیـع کرده است. امروزه می توان تخته فیبر های نیمه سنگین MDF  بسیار متنوعی از جمله تخته های سه لایه یا یکنواخت و همگن،تخته های نازک و ضخیم در ابعاد مختلف، تخته هایی با فرم آلدئید، کم فرم آلدئید یا بدون فرم آلدئید، تخته های تبدیل به سایز شده، روکش شده، لبه چسبانده، نقش برجسته، قالب گیری شده، ابزار خورده، پروفیل شده، با دانسیته های بسیار متنوع (کم یا زیاد)، مقاوم در برابر رطوبت، آب، آتش، قارچ، حشره و... را در بازارهای جهانی یافت

 

 

انواع  MDF با خواص ویژه

به طور کلی می توان تخته فیبرهای نیمه سنگین را از نظر خواص و ویژگی های آنها  در دو گروه ،تخته فیبر نیمه سنگین با خواص معمولی  و یا خواص ویژه  طبقه بندی کرد:
تخته های صنعتی خاص دارای ویژگی هایی علاوه بر مشخصات معمول MDF هستند که با اعمال تغییرات در پروسه تولید، با استفاده از چسب های مختلف یا مواد افزودنی گوناگون تولید می شوند. بعضی از انواع MDF های خاص و موارد استفاده آنها به شرح زیر هستند:      

1. MDF نازک (Thin MDF)

این تخته ها به کلاسهای خیلی نازک mm8/1 تا mm 5/2 ، و از 5/2 تا 6 میلی مترو 4 تا 6 میلی متر تقسیم می شوند(استاندارد EN-622-5 ) که در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.    
از موارد کاربرد عمومی MDF های نازک، کف کشوها، پشت کابینت ها، رویه درها و ... می باشد. تمام روسازی قابل انجام روی MDF معمولی روی  MDF نازک نیز اجرا میشود    .
از سایر موارد کاربرد MDFهای نازک عبارتند از:         
دیوار کوب ها، پوشش های سقف، غرفه های نمایشگاهی، صنایع اتومبیل سازی، رویه لاستیک زاپاس(یدک) پشت صندلی، رویه در، تولید تخته های انحناءدار و ... می باشد.

2. MDF ضخیم(Thick MDF)

MDF های ضخیم طبق استاندارد EN-622-5  به کلاسهای 45-30 میلی متر و 60-45 میلی متر تقسیم شده اند و جهت ساخت سازه های معماری، ستونها، پایه های میز ، طاقها، رویه کاری(کابینت)، کف نیمکت و کلا" مواردی که صفحات ضخیم و بزرگ با خواص ماشین کاری (خصوصا" عمیق) مسطح و با سطوح صاف نیاز است ، استفاده می شوند.       

3. MDF با فرمالدئید کم (Low Formaldehyde MDF-E1)

 مقدار انتشار فرمالدئید ازMDF معمولی بسته به نوع چسب ومقدار آن کمی متفاوت است. انتشار فرمالدئید MDF نباید بیشتر ازgr100/mg30 باشد(کلاسE2 طبق استانداردEN-622-1) این کلاس MDF قابل کاربرد در بسیاری از کاربردهای مبلمان و داخل خانه می باشد ولی تهویه مناسب در محل استقرار آنها نیز باید وجود داشته باشد تا فرمالدئید را از محیط خارج سازد.    
اما در بعضی موارد لازم است که MDFبا فرمالدئید کمتر یعنی با حداکثر انتشار فرمالدئید gr100/mg9 (استاندارد EN-622-1) استفاده شود.  اکنون دربازار، MDF- E1 بعنوان MDF استاندارد معمولی درآمده است. MDFهای با فرمالدئیدهای کمتر و حتی بدون فرمالدئید هم در صورت سفارش مشتری قابل تولید می باشد.
MDF با فرمالدئید کم در مکانهایی که تهویه به خوبی انجام نمیشود ، مرطوب و گرم است و یا ساکنین آن احتیاجات و درخواستهای خاص دارند مثل مدرسه ها، بیمارستانها و... استفاده می شود. همچنین در موزه ها و محل های نمایش نیز از MDF کم فرمالدئید جهت کاستن از خوردگی فلزات استفاده می کنند.

4. MDF مقاوم در برابر رطوبت(MDF.H،  (MOISTURE RESISTANT MDF: MDF.HLS

تولید MDF با خاصیت مقاوم در برابر رطوبت بیشتر برای مصارف در رطوبت نسبی محیط حداکثر 80% با بهبود چسب اوره فرمالدئید معمولی مورد استفاده در تولید MDF یا استفاده از یک چسب ضد رطوبت جایگزین امکان پذیر است. تمام خصوصیات مثبت MDF معمولی در این نوع تخته ها به اضافه استحکام طولانی تر و تغییر ابعاد کمتر در اثر رطوبت موجود است.        
طبق استاندارد  EN-622-5  دو نوع کلاس برای اینگونه تخته ها وجود دارد. یکی MDF.H برای استفاده های عمومی در محیط مرطوب و دیگری MDF.HLS که برای استفاده اوراق متحمل بار در محیط مرطوب می باشد. موارد استفاده MDF مقاوم در برابر رطوبت عبارتند از   :
مبلمان حمام و دستشویی، کابینت دور ظرفشویی، کف پوشها، پنجره ها، پله ها ، پروفیلهای خاص و...

5. MDF مقاوم در برابر حشرات و قارچها

این نوع MDF ها که بیشترین استفاده آنها در تولید بعضی از کفپوشها می باشد دارای مواد ضد حشرات (حشره کش و قارچ کشی) می باشد که باعث می شود از حمله آفات در امان باشد و دوام بیشتری داشته باشد.

6. MDF مقاوم در برابر آتش (Flame Retardant MDF)

برای این منظور می توان MDFها را با پوشش های ضد آتش پوشاند یا مواد و نمک های خاص ضد آتش تیمار کرد. ولی بهترین راه اضافه کردن مواد ضد آتش در حین پروسه تولید است. موارد مصرف این نوع تخته ها بعنوان مثال: پوشش دیوارها، پارتیشن ها، قفسه فروشگاههاو...می باشد.

7. MDF با وزن مخصوص بالا(High Density Fiberboard)

MDF   های استاندارد معمولی با ضخامتهای 19-12 میلی متر معمولا" دارای دانسیته kg/m 800-650 هستند. دانسیته های بالاتر یعنی بالای 800 نیز تولید و عرضه می شود.
در واقع با اضافه کردن فیبر، چسب و فشار در حین پروسه تولید اوراق سنگین تر تولید می شود ، افزایش دانسیته قابلیت های ماشین کاری و سطح سازی (رنگ، روکش و...) را افزایش میدهد و نیز خصوصیات مکانیکی و فیزیکی MDF نیز بهبود می یابد.
از موارد استفاده این نوع MDF های سنگین (HDF) عبارتند از:
کف پوشها، پله ها، قفسه های صنعتی، میز کار و...

8. MDF با وزن مخصوص پائین(Low Density Fiberboard)

LDF با وزن مخصوص kg/m  650-550 و ULDF با وزن مخصوص زیر kg/m  550، جهت استفاده در مواردی که وزن کمتر مورد نیاز است و نیازی به استحکام بالا وجود ندارد یا در مواردی که خواص عایق صدا بودن مورد نیاز باشد تولید و عرضه می شود. این MDF ها جهت ساخت پروفیلهای تزئینی معماری، ساخت غرفه های نمایشگاهی و کلا" مواردی که جابجایی با دست مورد نیاز است و نیز حمل و نقل و ابزار خوری سریع مورد نیاز است، کاربرد دارد.

9. MDF با روکش های تزئینی (Decorative surfaced MDF)

مهمتـرین و غیـر قـابـل تفکیک ترین کاربرد یا آماده سازی MDF جهت کاربرد نهایی، روسازی آن و خصـوصـا" روکش کردن آن می باشد. انجـام عملیـات روکـش کردن MDF  امـروزه جـزء خدمات ضروری تولیدکنندگان MDF به خریداران می باشد بطوریکه معمولا" اکثر کارخانجات بزرگ تولید MDF دارای خطوط روکشی هم هستند.
انواع روکش ها شامل روکش های چوبی (گونه های مختلف)، کاغذی، ملامینه، PVC و... میشوند.

10. MDFهای قالب گیری شده

 در این روش تخته MDF به شکل خاصی که در پرس به آن داده می شود تولید می شوند مانند رویه درهای طرح دار و حالت دار، یک تکه MDF یا در کابینت و کشو و پنجره و... .       
این محصولات را می توان به راحتی روکش نمود(پرس ممبران) و عرضه بازار مصرف کرد. اخیراً واردات این رویه درها به ایران در حال رونق گرفتن است.

11. MDF های قابل انعطاف

بوسیله یک پیش تیمار شیمیایی روی MDF با ترکیبات الکالین، می توان به آن خواص پلاستیک (موقتی) و قابلیت انعطاف و شکل پذیری را داد

 

 

آشنایی با (MDF )

در صورتیکه مواد اولیه مصنوعات چوبی را به چند دسته تقسیم کنیم ، یکی از انواع مهم این دسته بندی MDF خواهد بود.که یکی از انواع مختلف تخته های چند لایه متشکل از ذرات یا فیبر و یا مشکل از لایه های چوب اورجینال است.در صورتیکه ماده خام اولیه از چوب به ورنی ها ، ذرات یا فیبرها تغییر کند ، محصولات متفاوتی به دست خواهد آمد نظیر MDF و Letron که هر کدام ، ویژگیها و خواص ویژه خود را خواهند داشت.MDF یکی از انواع تخته های فیبری ساخته شده از چوب یا مواد سلولوزی است که به صورت فیبری با پوشش رزینی ، در درجه حرارت و تحت فشار بالا پخته شده و پرس میگردد و غالبا به صورت ورقه ها و تخته های قابل استفاده در ساخت مصنوعات مختلف ، جایگزین چوب میشود.ساختار همگن و یکنواخت MDF بدون هیچگونه حفره و رگه قابل شناسایی و سطح کاملا صاف ، ویژگیهای ساده تر اما قابل توجه تری نسبت به چوب دارد و قابلیتهای منحصر به فرد آن ، MDF را در زمره یکی از مواد پر مصرف در تهیه انواع دکوراسیونها و مصنوعات اداری ، خانگی ، تجاری و نمایشگاهی قرار داده است

 

 

 

مقایسه MDF و Letron با چوب طبیعی

به دنبال ورود MDF و لترون به صنعت چوب ، تحولی شگرف در این صنعت به وجود آمد که توانست صنعت چوب را از ورطه سنتی و محدودیتهای فراوان رهایی بخشیده و وارد دنیای صنعتی و مدرن ، همراه با کیفیت بالاتر ، گرداند.در اینجا به بیان مختصری از خصوصیات لترون و MDF در مقایسه با چوب طبیعی میپردازیم:

1 ) مصنوعات چوبی ساخته شده میبایستی رنگ آمیزی شده و هزینه ها و دشواریهایی را جهت محافظت سطح آنها میبایستی متحمل شد.در فرایند رنگ آمیزی نیز مواد شیمیایی بر بافت طبیعی چوب اثرات مخربی داشته و بعد از مدتی نیز رنگ قسمتهای مربوط به مفاصل و اتصالات به صورت لایه لایه خرد شده و یا بلند میشود.نور مستقیم خورشید نیز تاثیرات نامطلوبی بر سطوح چوبی خواهد داشت.در صورتیکه لترون و ام دی اف نیازی به رنگ آمیزی نداشته و داری سطوح لعابی یا لامینت هستند که در برابر سایش ، برخورد و نور آفتاب و ... مقاومتر هستند.

2 ) مصنوعات MDF و لترون به صورت اجزای قابل مونتاژ و قابل تفکیک ساخته میشوند و همین امر سهولت در جابجایی و محافظت آسانتر را در هنگاه حمل ، پدید می آورد. در صورتیکه در مصنوعات چوبی ، این امر با سادگی میسر نبوده و معایبی را به همراه دارد.

3 ) پروفیلهای MDF و لترون در سطوح مختلفی از مقاطع ساخته شده و میتواند در هر مرحله از ساخت ، متناسب با نوع محصول تغییر کند. حال آنکه در فرآیند تغییر مقاطع چوب طبیعی و برشهای مقطعی ، سختیها و موانع بیشتری وجود دارد و مستلزم زمان و هزینه بیشتری است

آشنایی با لترون ( Letron )

لترون ترکیبی از تخته های چند لایه چوب است.که این تخته ها از چوب نرم ، یا ضایعات خورد شده و تراشه های کارخانه های چوب بری حاصل میشوند. که البته این خرده ها در مقایسه با ذرات اولیه مورد استفاده در MDF بزرگتر بوده و قابل رویت میباشند که در MDF این امر میسر نیست.ورق لترون تولیدی با توجه به وجود پستی و بلندیهای سطحی ، میبایستی حتما قبل از روکش شدن ، توسط ماشین آلات دقیقی ، پرداخت گردیده و ساییده شود.سپس روکش نهایی با توجه به نوع نیاز ، روی این ورق چسبانده و پرس میگردد که بر حسب نوع روکش ، نامهای مختلفی را در طبقه بندی بازاری لترون میتوان مشاهده کرد.

الف ) لترون با روکش کاغذی

این نوع روکش ها از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده و فقط برای پوشش ورق خام لترون مورد استفاده قرار میگیرند.در مقابل سایش و برخورد ، مقاوم نبوده و معمولا توصیه نمیشوند.

ب) لترون با روکش ملامینه ( لامینت )

روکش ملامینه همانگونه که از نامش بر می آید ، دارای سطحی ملامینی براق و همراه با درخشندگی و انعکاس نور بوده و ضخامت مناسب آن ، در کنار استحکام و دوام بیشتر ، نظر اکثریت مشتریان را به خود جلب میکند.لازم به ذکر است ، روکش ملامینه باعث میشود برش و کار بر روی لترون کمی دشوارتر گردد و دستگاهها و ماشین آلات خاص خود را می خواهد


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط Iran decoration 94/6/7:: 2:4 عصر     |     () نظر
 
تفاوت لترون و MDF

لترون (Letron)

لترون ترکیبی از تخته های چند لایه چوب است.که این تخته ها از چوب نرم ، یا ضایعات خورد شده و تراشه های کارخانه های چوب بری حاصل میشوند. که البته این خرده ها در مقایسه با ذرات اولیه مورد استفاده در MDF بزرگتر بوده و قابل رویت  میباشند که در MDF این امرمیسر نیست. ورق لترون تولیدی با توجه به وجود پستی و بلندیهای سطحی، می بایستی حتما قبل از روکش شدن ، توسط ماشین آلات دقیقی ، پرداخت گردیده و ساییده شود.سپسروکش نهایی با توجه به نوع نیاز ، روی این ورق چسبانده و پرس میگردد.

تاریخچه لترون

لترون را شرکتی آلمانی د‌ر سال 1963 میلاد‌ی د‌ر یک کارخانه صنعت و کاغذ و لاک اختراع کرد‌، د‌ر آن زمان طراحی لترون ماشینی بود‌ و امروزه توسط د‌ستگاه‌های تمام اتوماتیک تولید‌ می‌شود‌. این نوع روکش تولید‌ی بالغ بر 150 میلیون مترمربع د‌ر سال می‌شود‌ و بیشترین مقد‌ار مصرف د‌ر روکش‌های صنایع چوبی د‌ر 5 قاره د‌نیا را د‌اراست‎.
د‌ر ایران نیز به نئوپان‌هایی که توسط لترون روکش می‌شوند‌، لترون گفته می‌شود‌. از جمله مزایای لترون نسبت به روکش‌های طبیعی، مقاوم بود‌ن آن د‌ر برابر آب و استحکام بیشتر د‌ر برابر ضربه، سایید‌گی و نور آفتاب است‎. 
‎د‌ر واقع تفاوت بین کابینت‌های نئوپان و‎ ‎ام‌د‌ی‌اف‎ ‎د‌ر د‌رون آنهاست، چون هر د‌و با لترون روکش می‌شوند‌. به گفته این سازند‌ه کابینت، ام‌د‌ی‌اف از نئوپان مرغوب‌تر است و به د‌لیل روکش ملامینی که روی آن است، نیز مقاومت بیشتری د‌ارد‌ و ضد‌آب است. ‏‎ 
‎این نوع کابینت که د‌ر حال حاضر متد‌اول شد‌ه است، د‌ر رنگ‌ها و طرح‌های مختلف ساخته شد‌ه و قیمتی بیش از انواع د‌یگر کابینت د‌ارد‌‎. 
‎لترون نیز ورقی مثل کاغذ است و روی نئوپان‌ها کشید‌ه می‌شود‌ و کابینت‌ساز با استفاد‌ه از ورق‌های لترون به کابینت‌ها طرح می‌د‌هد‌‏‎. 
‎پی‌وی‌سی‎ ‎نیز یک نوع روکش پلاستیکی است که روی نئوپان کشید‌ه می‌شود‌. یکی از کارشناسان این امر راهی را پیشنهاد‌ می‌کند‌ تا بتوان از طریق آن هزینه کمتری صرف کرد‌. مثلاً می‌توان برای کابینت‌های د‌یواری که ارتفاع استاند‌ارد‌ آنها 70 سانتیمتر است، از کابینت‌های لترونی استفاد‌ه کرد‌ و برای کابینت‌های زمینی که ارتفاع استاند‌ارد‌ آنها 90 سانتیمتر است، از‏‎ ‎ام‌د‌ی‌اف ‎یا فلز که جنس مقاوم‌تری د‌ر برابر رطوبت د‌ارند‌، بهره گرفت‏‎.

 

تفاوت لترون و MDF

تفاوت لترون و MDF همانطور که در قسمت لترون توضیح داده شد در ایران به نئوپان هایی که توسط لترون روکش میشوند اصطلاحا لترون گفته میشود. لذا در واقع تفاوت بین نئوپان و MDF میباشد چون هر دو صفحه توسط لترون روکش میشود .
 
بدنبال ورود MDF و لترون به صنعت چوب ، تحولی شگرف در این صنعت به وجود آمد که توانست صنعت چوب را از ورطه سنتی و محدودیتهای فراوان رهایی بخشیده و وارد دنیای صنعتی و مدرن ، همراه با کیفیت بالاتر ، گرداند.در اینجا به بیان مختصری از خصوصیات لترون و MDF در مقایسه با چوب طبیعی می پردازیم: 
 
        1-   مصنوعات چوبی لاجرم رنگ آمیزی می شوند و هزینه ها و دشواریهایی را جهت محافظت سطح آنها می  بایستی متحمل شد.درفرایند رنگ آمیزی نیز مواد شیمیایی بر بافت طبیعی چوب اثرات مخربی داشته و بعد از مدتی نیز رنگ قسمتهای مربوط به مفاصل و اتصالات به صورت لایه لایه خرد شده و یا بلند می شود.نور مستقیم خورشید نیز تاثیرات نامطلوبی بر سطوح چوبی خواهد داشت.در صورتی که لترون و ام دی اف نیازی به رنگ آمیزی نداشته و داری سطوح لعابی یا لامینت هستند که در برابر سایش ، برخورد و نور آفتاب و … مقاومتر هستند                                                                                                                                     
      2-    مصنوعات MDF و لترون به صورت اجزای قابل مونتاژ و قابل تفکیک ساخته می شوند و همین امر سهولت در جابجایی و محافظت آسانتر را در هنگام حمل ، پدید می آورد. در صورتی که در مصنوعات چوبی ، این امر با سادگی میسر نبوده و معایبی را به همراه دارد.
 
     3-  پروفیلهای MDF و لترون در سطوح مختلفی از مقاطع ساخته شده و می تواند در هر مرحله از ساخت ، متناسب با نوع محصول تغییر کند. حال آنکه در فرآیند تغییر مقاطع چوب طبیعی و برشهای مقطعی ، سختیها و موانع بیشتری وجود دارد و مستلزم زمان و هزینه بیشتری است .

مزایای استفاده از MDF بجای نئوپان

MDF بدلیل ساختار یکنواخت همگنی که دارد به راحتی ابزار کاری شده و تهیه پروفیل و برش کاری براحتی و بدون اتلاف و خرابی امکان پذیر است. همچنین بواسطه داشتن سطح بسیار صاف و صیقلی قابلیت روکش کاری و رنگ شدن خوبی دارد. در برابر رطوبت، پوسیدگی و همچنین خوردگی توسط حشرات از جمله موریانه کاملا مقاوم است. طول عمر بیشتری داشته و در برابر تغییر شکل و خمیدگی و پیچش مقاوم بوده از خاصیت ضد صدا Acoustic برخودار است. ضمن اینکه MDF در ضخامت پایین (5/2mm) نیز قابل تولید می باشد.
 
 از کاربردهای MDF نازک یا Thin MDF می توان استفاده در صفحات پشتی کابینت ها، پنل چهارچوب در، پارتیشن بندی و مصارف جدید در صنعت کفش سازی، قسمتهای داخلی وسایط نقلیه، اسباب بازیها، تیغه های فن های برقی و مدارهای برقی نام برد.
 
از کاربردهای MDF ضخیم یا Thick MDF علاوه بر ساخت اثاثیه و مبلمان، می توان استفاده در ساختمان سازی و ساخت ستونها و آرکهای داخل ساختمان نام برد. این نوع کاربرد بواسطه مقاومت MDF در برابر خمیدگی، پیچش و قدرت نگهداری پیچ، عملی است

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط Iran decoration 94/6/7:: 1:57 عصر     |     () نظر
<      1   2   3